De 4 mooiste locaties in Twente om er met je paard op uit te gaan

Paard in Twente

Twente is prachtig om te paard te verkennen, er is veel natuur en er zijn eindeloze ruiterpaden waar je jezelf de hele dag kunt vermaken. Ook voor een ruitervakantie is Twente zeer geschikt, er zijn verschillende maneges waar je je paard enkele nachten kunt stallen zodat je optimaal gebruik kunt maken van de tijd die je samen met je paard hebt in Twente. Het eerste gebied in Twente waar je erop uit kunt gaan samen met je paard is Boerskotten. Boerskotten is een prachtig natuurgebied waar er veel aandacht wordt besteed aan het onderhouden van de natuur. De ruiterpaden zijn goed onderhouden en veilig voor je paard. Bovendien is het ook gewoon prachtig, je zal je hier zeker niet vervelen. Zorg wel dat je goed voorbereid op pad gaat, denk er bijvoorbeeld aan om halamid d te kopen voor vertrek. Ook is het belangrijk dat je zorgt dat je tuig in goede conditie is en dat je rekening houdt met voer voor onderweg.

Landgoed Egheria

De tweede locatie in Twente die zeer populair is onder ruiters is Landgoed Egheria. Niet alleen onder ruiters uit Twente is deze plek geliefd, maar vanuit heel Nederland komen mensen hierheen om paard te rijden. Je kunt urenlang door de natuur rijden zonder verkeer tegen te komen. Het is een prachtige locatie waar je heerlijk tot rust kunt komen en waar je optimaal kunt genieten samen met je paard.

De Dinkel

De derde locatie in Twente waar je met je paard heen kan is De Dinkel. Als je online kijkt zie je dat De Dinkel zeer hoog staat aangeschreven. Alleen de laatste locatie heeft nog betere online beoordelingen. De Dinkel ligt zeer dicht tegen Duitsland aan en dit merk je ook zeker als je er doorheen rijdt. Het voelt echt alsof je in het buitenland bent. Deze locatie is dan ook uitermate geschikt als je vanuit een locatie in Nederland komt die niet zo dicht bij Twente ligt. Je bent echt even helemaal uit je normale routine. Als je overweegt om meerdere dagen met je paard weg te gaan is De Dinkel zeker een aanrader, je zal hier een echt vakantiegevoel hebben, je bent immers ook bijna in het buitenland. En als je bijvoorbeeld een week lang weggaat en je paard heeft een dagje rust verdient kun je er ook gemakkelijk voor kiezen om zelf lekker een dagje naar Duitsland te gaan.

Engbertsdijksvenen

De laatste locatie waar je prachtig kunt paardrijden in Twente is Engbertsdijksvenen. Deze locatie is online het populairst. Je kunt hier heerlijk paardrijden en de natuur is mooi en goed onderhouden. Ook zijn er mooie en goed onderhouden ruiterpaden. Verder ligt deze locatie iets noordelijker, als je vanuit het noorden komt zal deze locatie dus wat dichterbij liggen dan de andere locaties, dit maakt deze locatie ook geschikt als je opzoek bent naar een locatie om slechts voor een dag heen te gaan.

Meer inspiratie opdoen over Twente. Lees dan meer over bijvoorbeeld wandelen in Twente.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *