Wandelen in de Twentse Hooilanden

Houd jij enorm veel van wandelen? En omgeef jij je het liefst in de natuur? Dan is het zeker aan te raden om te gaan wandelen in Twente. Deze mooie stad biedt namelijk een hele hoop verschillende wandelroutes. Aan natuur is hier in ieder geval geen gebrek. Het is leuk om zelf te ontdekken welke route je gaat nemen, maar het is toch handig om te weten welke routes het allerleukst zijn. Ben jij benieuwd naar de fijnste plekken om te wandelen in Twente? Aarzel dan niet om verder te lezen.

Ontdek de natuur van de Sallandse Zandloper

Ben je een natuurliefhebber? Dan mag je de Sallandse Zandloper écht niet overslaan. De Sallandse Heuvelrug is de plek waar je zou kunnen beginnen met wandelen. Al snel zul je de agrarische landschappen van Twente ontdekken. Er is van alles wat. Je zult er zowel weilanden, als akkers vinden. Ben je de route even kwijt? Dan kun je heel makkelijk de pijlen volgen. 

Verveel je nooit tijdens de Bomenroute

Houd je ervan om lange wandelingen te maken? Dan is de Bomenroute misschien wel iets voor jou. Deze route duurt zo’n 2,5 uur lang en zal je geen moment vervelen. Tijdens de wandeling kom je waterplassen, heiden en diverse landschappen tegen. De route start in Oldenzaal, waar je overigens ook je ogen zult uitkijken.

Bekijk de bouwwerken in Almelo

Ben je meer geïnteresseerd in bouwwerken? Dan is de erfgoedroute een goede keuze. De route vindt plaats in Almelo en duurt vaak niet langer dan 1,5 uur. Je zult tijdens deze route zowel kerken als kastelen tegenkomen. Het is mogelijk om op je gemak deze bouwwerken te bekijken.

Maak een wandeling aan het Reggepad

Er is niets mooier dan een wandeling aan het water. Het Reggepad is een route die start in Ommen en uiteindelijk eindigt in Westerflier. Je zult tijdens deze route gegarandeerd wandelplezier beleven, vanwege de vele mooie plekken. Wie geniet er nu niet van een mooi uitzicht op verschillende wateren?

Dompel je 4 uur lang onder in de natuur

Rondje Rijssen is een bekende route, omdat je tijdens de route veel cultuur zult ontdekken. Je zult een aantal oude landgoederen tegenkomen, maar ook diverse cultuurlandschappen. Vooral ervaren wandelaars nemen deze route. De route duurt namelijk 4 uur lang. Ben je slecht ter been? Dan kun je beter een van de andere routes kiezen. Anders zul je waarschijnlijk veel pauzes nodig hebben. Een heerlijke route om met je hond te lopen ook.

Ontdek het veenlandschap

Wekt het veenlandschap jouw interesse? Of ben je toevallig nieuwsgierig naar de historie van veen? Deze route biedt voor jou de perfecte uitkomst. De route zal starten in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Tijdens het wandelen zul je een veenmuseum tegenkomen, maar ook het knuppelpad. Deze route is relatief kort. Binnen 1,5 uur ben je namelijk door het veenschap heen.

Bezoek verschillende museums in Enter

Ook de wandelroute Enter is razend populair. Tijdens deze route loop je langs de Regge en zal je meer dan genoeg natuur ontdekken. Ben jij een fan van musea? Dan heb ik genoeg nieuws voor je! In Enter heb je namelijk maarliefst 3 (!) museums, die je kunt bezoeken. Ideaal dus!

Naar meer informatie voor een dagje in Twente op zoek? Op onze website kun je ook meer lezen over fietsen en bezienswaardigheden in Twente.