10 typische Twentse streekproducten, die je moet proeven

Typisch Twents eten

Ben jij een echte liefhebber van lekkernijen? En ben je er niet vies van om af en toe iets nieuws uit te proberen? Dan kan ik het je zeker aan te raden om je te wagen aan een van de Twentse streekproducten. Je hebt ze namelijk voor het uitkiezen! Ben jij benieuwd welke Twentse streekproducten je echt moet proeven? Lees dan snel verder.

1. Wijngaard Hof van Twente

Ben jij gek op wijn? Dan zit je hier goed. In Bentelo produceren ze al meer dan 20 jaar hun eigen wijnen. Deze heerlijke wijnen mag je uiteraard proeven in het proeflokaal.

2. Paddenstoelen bij Shiitake Masselink

Het is de droom van iedere paddenstoel liefhebber om ooit langs te gaan bij Shiitake Masselink. Zij kweken shiitake paddenstoelen met veel liefde en dit zul je zeker proeven!

3. Probeer de Twente mozzarella!

Je zult misschien denken: mozzarella? uit Twente? Ja, het staat er toch echt. Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar deze mozzarella smaakt heel anders dan mozzarella uit de supermarkt. Voor verse buffelmozzarella moet je hier zeker een kijkje nemen. 

4. De lekkerste asperges bij Asperge Slaghekke

Asperges: je houdt ervan of niet. Houd je er wel van? Kom dan gerust een langs bij Asperge Slaghekke. Zij verbouwen de asperges met veel zorg en ze zijn daarnaast ook nog eens heel erg lekker!

5. Geniet van een overheerlijke krentenwegge

De kans is groot dat, als je niet uit Twente komt, je nog nooit van de krentenwegge hebt gehoord. Krentenwegge is een brood waar een hele hoop krenten in wordt meegebakken. Vaak wordt deze Twentse lekkernij geserveerd bij geboortes, maar je kunt het in principe eten wanneer je wilt. Het zou net zo goed bij de thee of koffie geserveerd kunnen worden.

6. Geen oliebol, maar een kniepertje

Tijdens de jaarwisseling doen twentenaren niet alleen aan oliebollen, maar ook kniepertjes worden geserveerd. Dit is een opgerolde wafel waar slagroom in wordt gespoten. Dit lekkernij is ook erg makkelijk om zelf te maken.

7. Ga voor een winterse balkenbrij

Tijdens de wintermaanden eet men vaak Balkenbrij in Twente. Dit bestaat uit restvlees met boekweitmeel en kruiden. Deze Twentse lekkernij is ook in andere steden te vinden, maar iedere stad maakt balkenbrij weer anders. 

8. Niets lekkerder dan een goede plak bakleverworst

Houd je wel van een vleesje? Dan is bakleverworst zeker het proberen waard. Bakleverworst is in principe gewoon leverworst. Het wordt gesneden in dikke plakken en daarna is het bakken maar! Net als de balkenbrij, wordt ook de bakleverworst over het algemeen gegeten tijdens de wintermaanden. 

9. Koop een lekkernij bij Bakkerij Meen

Op zoek naar een goede bakker? Dan hoef je nu niet meer verder te zoeken. Bakker Meen bakt namelijk het lekkerste verse brood. Voor de zoetekauwen onder ons: ze hebben er ook meer dan genoeg chocola en andere zoete hapjes! Dit is dus zeker het proberen waard.

10. Ga voor vers bij de Manderveense Aardbei

Er is niets lekkerder dan verse vruchten. Gelukkig kun je in deze winkel uit de streek haast alle vruchten naar wens kopen. En dat is niet het enige! Ook vind je hier zelfgemaakte jam en sauzen. Verser dan dit kun je het niet krijgen.

Meer blogs over Twente lezen? Klik dan hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *