Fietsroutes in Twente

Als je écht alles wilt halen uit je trip in Twente, moet je echt een fietstocht maken. Per fiets zie je namelijk de aller mooiste bezienswaardigheden van Twente. De stad heeft enorm veel natuur, dus er valt genoeg te ontdekken. Voor de echte fanatieke fietsers is het echter soms best lastig om nog een fijne plek te vinden om de hobby uit te gaan oefenen. De meeste plekken die de moeite waard zijn heb je dan waarschijnlijk al gezien, dus ben je als fietser waarschijnlijk wel toe aan iets anders. Wanneer je op zoek bent naar mooie plekken om te gaan fietsen, dan moet je zeker in Twente zijn. Twente heeft namelijk best wel wat mooie plaatsjes om doorheen te fietsen en lekker een pauze te houden. Je komt onderweg niet alleen weilanden tegen, maar ook is de kans groot dat je door een bos zult fietsen of mooie landgoederen tegenkomt. Daarom moet jij zeker fietsen in Twente. Ben jij benieuwd naar de meest bekende fietsroutes in Twente? Lees dan maar snel verder.

Zelf de route uitstippelen

Hou jij zelf graag de touwtjes in handen en vindt je het leuk om je een beetje in de omgeving te verdiepen zodat jij een eigen route kan bedenken, dan heeft Twente genoeg leuke plekken waar jij de route langs of naartoe zou kunnen leiden. Zo kun je de route langs het oudste hunebed laten verlopen of stop jij liever bij een zwemvijver in de bossen in de omgeving van Oldenzaal? Je kunt je fietstocht langs bijzondere plekken leiden of je kiest ervoor om langs de lekkerste plekjes te fietsen waar je kunt genieten van een bakje koffie om even bij te komen van de rit. Je kunt een fietsrit door Twente op ontzettend veel manieren invullen, zolang het maar bij jou past. 

Stippel jij liever niet zelf een plan uit, maar volg je liever een route? Ook dan kun je lekker fietsen in Twente. Er zijn flink wat routes waar je uit kunt kiezen. Deze variëren tussen de 14, 52 en zelfs is er een route van 250 kilometer die tot jouw mogelijkheden behoort. Iedere route heeft een ander thema, denk bijvoorbeeld aan de Gekke Plekken route waarbij je langs de kleinere, misschien ook wat onbekende plaatsen doorfietst, je kunt ook kiezen voor een route waar je onderweg allemaal leuke feitjes krijgt. Zo leer je ook nog eens iets tijdens je fietstocht. Er zijn genoeg routes om uit te kiezen, zodat je een leuke en fijne fietstocht tegemoet kunt gaan. Wij gaan hieronder in op een aantal van deze fietsroutes! 

Ontdek de historie rond het Lutterzand

Wil je cultuur snuiven? Ga dan voor de fietsroute rond het Lutterzand. Deze route heeft namelijk enorm veel historie. Je zult hier zandlagen aan de oevers tegenkomen die vaak eeuwenoud zijn. Je zou zelfs aan de donkere lagen van het zand kunnen zien, dat er vroeger heidebranden zijn geweest. Daarnaast ligt er een mooi landgoed nabij. Dit landgoed is grotendeels toegankelijk, dus je zou er zeker een kijkje kunnen nemen.

Fiets in rondje in Oldenzaal

Eeuwen geleden was Oldenzaal een cruciaal religieuze centrum in Twente. Je zult dit aan sommige cultuurelementen op dit moment nog terug kunnen zien. Zo lag er een koninklijk domein in deze stad. Ook deze fietsroute bevat een rijke historie. Je zult gegarandeerd je ogen uitkijken tijdens het fietsen rond het Landgoed Hof Espelo.

Ontdek het landschap op het veengebied

De fietsroute door het veengebied is ook erg populair. Wist je dat mensen vroeger verplicht werden om ieder jaar een emmer met boter te voldoen op het veengebied? Dit was altijd het geval op Sint-Maarten. Dit dorpje bestaat al flink wat eeuwen, waardoor er genoeg andere feiten over de plek te ontdekken zijn. Er is hier namelijk veel diversiteit in landschap en zul je gegarandeerd verschillende dieren en planten tegenkomen. Er is zoveel te zien, dat je wel van je fiets af moet stappen. Zet je fiets dus gerust af en toe ergens neer, om een wandeling te maken door het veengebied.

Dé route voor fanatieke fietsers

De fietsroute hartje Achterhoek is met name geschikt voor echte fietsfanaten. Fiets jij wel eens vaker? Dan is deze route jou op het lijf geschreven. De route is namelijk bijna 60 kilometer lang. Ook hier zul je je niet vervelen. Je zult namelijk langs diverse dorpen fietsen, met ieder een eigen geschiedenis. Als je wilt is het daarnaast ook mogelijk om de tuinen van kasteel Warmelo te bezoeken bij Diepenheim. Daarnaast staat deze route ook zeker bekend om haar gezelligheid. Zeker een aanrader, dus!

Onbezorgd op fietsvakantie

Woon jij niet in de buurt van Twente, maar wil jij toch graag fietsend uitgebreid de omgeving verkennen, dan zijn daar ook mogelijkheden voor. Je kunt bijvoorbeeld een 4-daagse fietsvakantie boeken die jou door de mooiste plekken van Twente leidt en waarbij jij niet na hoeft te denken over waar jij ‘s avonds aan kunt schuiven voor het eten, omdat er goede restaurants voor je geregeld worden in fijne hotels waar jij ‘s avonds lekker uit kunt rusten en kunt genieten van een goede nachtrust zodat je de volgende dag weer vol frisse energie op pad kunt en de route kunt vervolgen nadat je een lekker ontbijt genuttigd hebt natuurlijk. Het voordeel van deze route is dat je het op je eigen tempo kunt fietsen, wanneer je onderweg een extra tussenstop wil maken, is de mogelijkheid er. Zo hoef je eigenlijk nergens bij na te denken en kun je onbeperkt genieten terwijl jij door het Twentse landschap fietst.