Bezienswaardigheden in Salland

Voor wie het nog niet kent: de Sallandse Heuvelrug is een natuurgebied in Twente, vlakbij Rijssen en Holten. Het gebied bestaat uit een heuvelrug tussen Hellendoorn en Holten. Salland is vooral bekend om het feit dat het grootste aaneengesloten droge heidegebied van Nederland is. Kortom: er is genoeg te ontdekken. Ben jij benieuwd wat er allemaal valt te ontdekken? Lees dan maar snel verder.

Neem je rust op het dagrecreatieterrein Holterberg

Houd je ervan om te relaxen? Dan is het dagrecreatieterrein in Holterberg perfect voor jou! Dit terrein bevindt zich midden op de Holterberg en is van alle gemakken voorzien. Ga je met erheen met de kids? Dan kunnen zij heerlijk spelen in de zandbak of in de speelweide. Maar ook zonder kids, zal je je hier zeker vermaken. 

Neem een kijkje op de kinderboerderij

Wat is er nu leuker om lekker ouderwets naar de kinderboerderij gegaan? In principe is dit een leuk uitje voor jong en oud. Kinderen kunnen rondrijden op de skelters, terwijl jij van de natuur geniet. Daarnaast is er natuurlijk genoeg tijd om de verschillende boerderijdieren te knuffelen, mocht je dit willen!

Ontdek de verschillende wandelroutes

Ben jij een echte wandelliefhebber? Dan zul je het hier zeker naar je zin hebben. Er zijn namelijk veel verschillende wandelroutes om uit te kiezen. Haast alle routes lopen door de heidevelden. Welke route je ook kiest, het uitzicht stelt nooit teleur! Of je nu liever een korte wandeling maakt, of juist urenlang door de heidevelden wilt wandelen, alles ie mogelijk! Zo is de kortste wandelroute 2 kilometer en de langste 13 kilometer.

Bezoek het Memory Vrijheidsmuseum

Het is altijd leuk om een plaatselijk museum te bezoeken. Het Memory Vrijheidsmuseum is een spraakmakend museum over de Tweede Wereldoorlog. De focus in dit museum gaat voornamelijk uit naar het ontstaan van de Tweede Wereldoorlog. Dit maakt het museum uniek, want er wordt niet enkel een historische tijdlijn geschetst. Het museum probeert je namelijk een boodschap mee te geven.

Alle vragen die jij mogelijk hebt over de Tweede Wereldoorlog zullen hoogstwaarschijnlijk in dit museum worden beantwoord. De hele expositie van het museum is hier namelijk op ingesteld. Ook dit museum is een uitje voor zowel jong als oud. Weet je nog niet zo heel veel over de Tweede Wereldoorlog? Dan kun je tijdens je bezoek aan dit museum meer dan genoeg kennis opdoen!

Ervaar de sfeer in het buitencentrum

Ook het buitencentrum is een erg leuk uitje. Het buitencentrum staat vlakbij Nijverdal en is vaak het startpunt van verschillende fiets- en wandelroutes. Na een lange dag kun je heerlijk aanschuiven in het restaurant Buitengewoon Lekker, waar je tot rust kunt komen. Er worden hier meer dan genoeg lokale lekkernijen geserveerd. Ook voor de kids is hier genoeg te doen. Naast het restaurant bevindt zich namelijk een grote speeltuin.

Wil je na je trip in Salland souveniertjes meenemen? Dan heb je in de buurt van het buitencentrum ook nog een schattig winkeltje. Hier kun je onder andere een verrekijker of een mooi beeldje kopen. Het is hier ook mogelijk om een verrekijker te huren. Dan kun je de natuur nét even van dichterbij zien.