Investeren in vakantiewoning? Als je opzoek bent naar een mooie locatie binnen Nederland voor een vakantiewoning is Twente een zeer goede optie. Twente is een prachtige streek in het oosten van Nederland met veel natuur, mooie dorpjes en levendige steden. Je hebt bijvoorbeeld het prachtige Landgoed Maas en Waal. Ook zijn er talloze oude dorpjes met schattige straatjes en heb je talloze bezienswaardigheden. Kortom voor iedereen is er wel wat te beleven in Twente. Bovendien ligt Twente ook erg dicht bij de Duitse grens, hoe leuk is het om vanuit je vakantiewoning lekker een dagje naar Duitsland te kunnen! Hier lees je wat de leukste plaatsen zijn in Twente voor een vakantiewoning.

Ootmarsum

Als je opzoek bent naar een vakantiewoning in een rustig dorpje in een prachtige omgeving is Ootmarsum zeker iets voor jou. Dit pittoreske dorpje ligt in de gemeente Dinkelland en is een ware toeristische trekpleister, maar desondanks is het zeer rustig en kun je ongestoord genieten van de prachtige omgeving. Er is veel te doen in Ootmarsum, zo heb je bijvoorbeeld verschillende kunstgalerijen, veel historische panden en zijn er talloze unieke winkeltjes waar je alles kunt kopen van lokale producten uit de omgeving tot exotische producten uit het buitenland. Een van de populaire bestemmingen onder toeristen is het Cremershuis, dit huis werd gebouwd in 1656 en is opengesteld voor het publiek. Door het cremershuis te bezoeken krijg je een echt kijkje in de Twentse geschiedenis. Als je interesse voor de geschiedenis van dit prachtige dorpje eenmaal is gewekt kan je een bezoekje aan het lokale openluchtmuseum natuurlijk niet overslaan. In het openluchtmuseum leer je alles wat er te leren valt over de oude ambachten van Ootmarsum. Ook is er een prachtig park voor als je een dagje in de natuur door wil brengen. Het stadspark Engels is in het bezit van de familie Engels en het wordt uitstekend onderhouden. Je kunt hier prachtig wandelen en er is ook een theehuis waar je lekker een kop thee kunt drinken en wat lekkers kan eten.

Holten

Als je opzoek bent naar een vakantiewoning in de natuur om lekker te kunnen fietsen is Holten de ideale plek voor jou. Je kunt namelijk in de omgeving prachtig fietsen, de natuur is zeer mooi en er zijn veel, goed onderhouden, fietspaden in de omgeving. Je bent vlakbij de Holterberg, deze heuvel is zeer geliefd onder wandelaars en fietsers uit het hele land. Ook het dorp zelf is erg gezellig en lekker levendig, ook na het fietsen hoef je je hier dus zeker niet te vervelen. Holten heeft veel gezellige cafés, terrassen en restaurants, maar dat is nog niet alles, ook als je van cultuur houdt is Holten een prachtige plek. Zo is er bijvoorbeeld een natuurmuseum, een bromfiets museum en een nagelhoutcollectie. Ook heeft Holten een prachtige kerk, het is zeker aan te raden om hier een bezoek aan te brengen als je in Holten bent. Tot slot zijn er ook allerlei leuke winkeltjes in Holten, je kunt er werkelijk alles krijgen. Van kleinschalige ondernemingen met streekproducten tot geïmporteerde goederen van over de hele wereld.

Lees hier meer over de mooiste bezienswaardigheden in Twente.